HTML

Kényelmi zóna

Csak úgy, ami gondolkodás nélkül eszembe jut. Mert kíváncsi vagyok, hogy mit írnak le az ujjaim, maguktól. Csak nehogy nagyon meglepődjek.

Friss topikok

  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 19:21) Van elég kövér ember...
  • empszi: Most csak azért írok megjegyzést a saját írásomhoz, hogy itt oldalt ne azt a régi kommentet lássam... (2012.02.26. 07:13) 1. A gondolkodás nem káros az egészségre
  • Nebameg: "Nem egy profi sportoló napi 8-12 alkalommal is étkezik pont azért, hogy minél szálkásabb legyen. ... (2009.04.22. 08:15) Hányszor egy nap?

Linkblog

Akár mosolyogva is elalhattam volna. Ám, nem így történt. Talán erősebb hitre lenne szükségem. Nagyobb türelemre. Jobban megélni azt, amit egyébként elvben tudok. Még meg kell tanulnom, hogy minden tanít, minden jót akar. Akkor is, ha fáj. Mert jóakaratból vagyok. És a világ is abból született. Csak a félelmeink befeketítik. Igazából szentnek kéne lennem. Régebben ezt nem is akartam. Egészen mást gondoltam arról, hogy szent. Más volta a térképem. Az a baj, ha másként gondoljuk. Ha rossz a térkép, eltévedünk. Egész életünkben a térkép kiigazítása a fontos, hogy végül megtaláljuk az átjárót. És megmutassuk másoknak is. És ami kívül van az átjáróhoz vezető úton, az a nemjó. Még akkor is, ha jónak látszik. Mindenkinek egy útja van az átjáróhoz? Igen talán egy. Csak más-más napszakokban lehet rajta menni, mert akkor más a megvilágítás, és akkor másnak is tűnik. De az egész olyan, mint a nyomolvasás. Észre kell venni a jeleket. Minden megvan. Megvannak a játékszabályok, megvan a leírás, hogy merre. És vannak folyamatosan a jelzések. Csak elég halkak legtöbbször. Meg halványak. Aztán meg nem is olyan halkak, és nem is olyan halványak, csak azt gondoljuk, hogy az nem is jel, csak díszlet. Vagy hogy nem is díszlet, hanem hiba a mátrixban. Mindig gondolunk valamit. A legkönnyebb ellenállás iránya szerint. Aszerint, ahogy a legkényelmesebb, a legkívánatosabb. Van nagyon sok út. Vannak szebbek is, meg kényelmesebbek is. A baj csak az, hogy azok nem az átjáróhoz vezetnek. Ám legtöbbször azt szeretnénk, hogy a kellemes úton menjünk, és mégis az átjáróhoz jussunk. Ki akarjuk követelni, mint a nyalókát anyukától ovi után. Ha kell, a földhöz verjük magunkat, meg ordítunk, és fenyegetőzünk, még átkozódunk is. Hogy az a szép út vigyen már az átjáróhoz. Mert mekkora személtség, hogy a nehezebb terepen lehet csak odajutni. De a kincsek mindig is eldugott lakatlan szigeteken rejtőztek. Ám most szép fűtött plázák csillogó boltjaiból szeretnénk elvinni akciós áron.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichowellness.blog.hu/api/trackback/id/tr371605922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása