HTML

Kényelmi zóna

Csak úgy, ami gondolkodás nélkül eszembe jut. Mert kíváncsi vagyok, hogy mit írnak le az ujjaim, maguktól. Csak nehogy nagyon meglepődjek.

Friss topikok

  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 19:21) Van elég kövér ember...
  • empszi: Most csak azért írok megjegyzést a saját írásomhoz, hogy itt oldalt ne azt a régi kommentet lássam... (2012.02.26. 07:13) 1. A gondolkodás nem káros az egészségre
  • Nebameg: "Nem egy profi sportoló napi 8-12 alkalommal is étkezik pont azért, hogy minél szálkásabb legyen. ... (2009.04.22. 08:15) Hányszor egy nap?

Linkblog

Ez például az egyik haszna annak, hogy katolikus vagyok, hogy egy-egy esetben meg tudom mondani, hogy mihez képest. Mert ha  hol ehhez, hol ahhoz képest, akkor az úgy eléggé szédítő lenne. Persze, ezt akkor is meg tudnám mondani, ha buddhista lennek vagy mohamedán vagy akármi más. Ezt akkor nem tudnám megmondani, ha olyan a "magam módján" lennék. Mert milyen az a "magam módján"? Hogyan jut idő egy emberöltő alatt arra, hogy valaki a "maga módján" végiggondolja a legfontosabb kérdéseket, aztán még közben pelenkát is mosson, meg kifesse a szempilláját vagy akár a spájzot. Aztán, ha a magam módján gondolom el a dolgokat, akkor mi adja meg a hitelét,a próbáját mindannak, amit kigondolok? Emellett mi biztosít arról, hogy nem választom adott esetben a könnyebbik ellenállás irányát, ami kényelmes ugyan, de már a harmadik lépésben óriási szívás. Hogyan látom be a nagyobb összefüggéseket, a következményeket, csak úgy a "magam módján"?

Soha nem akartam nyájember lenni. Birka. De más, ha birka valaki, és megint más, ha vannak tájékozódási pontjai. A tigris sem ötletszerűen közlekedik a vadászterületén, pedig ő aztán tényleg nem él nyájban. Ez a világ, amelyben élünk egy rendszer szerint működik. Nem igazodik ki-ki ötleteihez, igényeihez. Lehet élni az egyetemes törvények ellenében, legalább annyira, amennyire egy csónak mehet a tengeren az örvények és áramlatok ellenére. Tud menni a csónak a tenger, jól tud menni, már, ha tiszteli a tengert a maga törvényeivel.

Mindig voltak próbálkozások az Áramlat ellenében. Mennyire akarták, hogy visszafelé folyjanak a szibériai folyók, vagy hogy gyapotnagyhatalom legyünk. Mindig vannak aktuális törekvések.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichowellness.blog.hu/api/trackback/id/tr754212598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása