HTML

Kényelmi zóna

Csak úgy, ami gondolkodás nélkül eszembe jut. Mert kíváncsi vagyok, hogy mit írnak le az ujjaim, maguktól. Csak nehogy nagyon meglepődjek.

Friss topikok

  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 19:21) Van elég kövér ember...
  • empszi: Most csak azért írok megjegyzést a saját írásomhoz, hogy itt oldalt ne azt a régi kommentet lássam... (2012.02.26. 07:13) 1. A gondolkodás nem káros az egészségre
  • Nebameg: "Nem egy profi sportoló napi 8-12 alkalommal is étkezik pont azért, hogy minél szálkásabb legyen. ... (2009.04.22. 08:15) Hányszor egy nap?

Linkblog

Hát, lehet, hogy nem kellett volna. Van értelme, hogy az ember hozzászóljon egy többszázas kommentáradathoz. Már vissza sem tudtam keresni, hogy mit is írtam. Viszont kaptam arról értesítést, hogy ketten is válaszoltak a kommentemre.

Itt van az egyik, először a szövegemből idéz, majd válaszol:

@empszi: "Tetszett ez az írás! Úgy egyébként meg aki mer, az nyer. És hogy jó-e, hogy nyer, az attól függ, hogy mi a magasabb cél. Én hiszek abban, hogy van tisztességes ember. Személyesen is ismerek sokat. Az, hogy nem a tisztesség a jellemző általában, az még nem zárja ki, hogy lehetséges."

itt az OV tisztességét kérdőjelezi meg mindenki. az ország lakosainak 99% a alapvetően tisztességes, vagy hajlik arra. az eleve (kiválasztás alapján) garantált rossz az elit... ce laví...

a tettek megítélése pedig... a többség itt az alap emberi értékeket és jogokat kérik számon. semmi nem adhat felhatalmazást ezek sárban tiprására... pl a "nagymagyarország-bánat" "nemes" célja felhatalmazza a 2/3-os kormányt háborúk indítására? ugyanilyen alapértékeket ugyanilyen "vészhelyzet" indoklással taposnak el

No, mit is válaszolnék ennek a jóembernek?

1. "itt az OV tisztességét kérdőjelezi meg mindenki-" - tényleg mindenki? És milyen alapon? Milyen információk alapján? Ezt látták a Heti hetesben?

2. az eleve (kiválasztás alapján) garantált rossz az elit... ce laví”... - ezt konkrétan nem éretem.

3. „a többség itt az alap emberi értékeket és jogokat kérik számon. semmi nem adhat felhatalmazást ezek sárban tiprására...”- konkrétan milyen alap emberi értékekről beszél itt a tisztelt válaszadó? Most ne mondja, kérem, hogy hát, ezt mindenki tudja. Mert én például nem tudom. És honnan származnak azok az értékek, és ki mondta róluk és mikor, hogy azok valóban értékek?

Ezt most csak azért kérdezem, mert én konkrétan meg tudom mondani, hogy milyen értékek mentén szervezem a gondolataimat, és azt is, hogy azok hogyan bizonyították a történelem során, hogy valóban érdemesek az érték megnevezésre. Ja, és ezek szerint az elvek szerint tanították szervezni az életemet a szüleim már ötven éve. És ez nem változott az évtizedek során. És ezek szerint tanítottuk a fiainknak szervezni az életüket. És sokan, nagyon sokan vannak mások is (emberek milliói), akik rendes, élhető, sőt megkockáztatom, boldog életet élnek ezeknek az elveknek a nyomán.

Nos, ezek alapján az értékek alapján (melyeket én vallok, s melyek kiállták az idők próbáját, és tudom, hogy honnan származnak, és hogy mire vezet a betartásuk és a megszegésük) én OV-ról nem mondanék rosszat. Sőt, elég jókat tudnék mondani. Nyilván én sem avatnám szentté, de engem sem lehetne szentté avatni. Ám pillanatnyilag nem is tudnék mondani mást, aki az adott helyzetben jobban végezné azt a feladatot, amit OV végez. Nyilván létezik ilyen ember, hiszen mindennél van jobb - elvileg - csak éppen nem ismert számomra (és attól tartok senki más számra sem). Ha valaki meg ismeri azt az embert, aki jobban csinálná ezt a munkát, akkor miért nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy ismerje meg más is? Vagy akkor maga az az ember, aki képes lenne jobban elvégezni ezt a munkát, akkor miért titkolja ezt a képességét, miért nem teszi ezt nyilvánvalóvá? Miért nem győzi meg az igazáról az embertársait? Miért nincs ott, ahol a munka lenne?

És egyébként milyen „többség” is???

Attól tartok, hogy a másik válaszoló fogalmazza meg azt a mondatot, mely ezeknek a ki tudja milyen értékek alapján ítélkezőknek az egyik jellegzetes véleményét tükrözi. Így írt: @empszi: Politikus és tisztesség két ellentétes fogalom.

Háát... Lehet így is gondolkodni…, csak nem tudom, mennyire hasznos. Ugyanis a politika a polisz ügyeinek intézése. Márpedig polisz (= állam) van, így annak ügyei is vannak, így az ügyeket intézni is kell. És a kedves kinyilatkoztató miből gondolja, hogy csak olyan emberek vállalkoznak a közös ügyek intézésére, akik tisztességtelenek? Ez miből következik? Mi bizonyítja?

Én megértem, hogy az embereknek nincs elég információjuk ezekről a dolgokról, és az is könnyen belátható, hogy nem mindenki képes nagyobb összefüggésben gondolkodni, és az is nyilvánvaló, hogy ezek hiányában is elmondhatja bárki a véleményét. A kérdés csupán, hogy az ilyen véleménynyilvánítástól szebbe, jobb lesz-e a világ. Mert ha nem építi, akkor romol, ha meg rombol, akkor miért engedem, hogy az időmet rabolja?

Szóval, az a kérdés, hogy érdemes-e ilyen dolgokkal foglalkoznom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichowellness.blog.hu/api/trackback/id/tr152523891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása