HTML

Kényelmi zóna

Csak úgy, ami gondolkodás nélkül eszembe jut. Mert kíváncsi vagyok, hogy mit írnak le az ujjaim, maguktól. Csak nehogy nagyon meglepődjek.

Friss topikok

  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 19:21) Van elég kövér ember...
  • empszi: Most csak azért írok megjegyzést a saját írásomhoz, hogy itt oldalt ne azt a régi kommentet lássam... (2012.02.26. 07:13) 1. A gondolkodás nem káros az egészségre
  • Nebameg: "Nem egy profi sportoló napi 8-12 alkalommal is étkezik pont azért, hogy minél szálkásabb legyen. ... (2009.04.22. 08:15) Hányszor egy nap?

Linkblog

03.
április

Kút

empszi  |  Szólj hozzá!

Érdekes dolog azt nézni, hogy milyen szöveg folyik ki az ujjaimból. Van egy hatalmas tudomány, amikor az ember meg tudja nyitni azt a mélységes mély kutat, ami benne van, hozzáfér ahhoz a forráshoz, melyről alig tud valaki, pedig mindannyiunkban ott van. Igazából évezem ezt a játékot. Szabad asszociációk? Nem ez annál sokkal több. De nem is olyan egyszerű. Mert bátorság kell hozzá. Meg nincs is mindig meg a kulcs. Vagy lehet, hogy a kút teteje túl nehéz és nem tudjuk vagy nem akarjuk leemelni. Ki kell lépnünk a kényelmi zónánkból. Aztán a kút falában vannak a föld alá vezető ajtók. Különböző magasságokban. Vagy nincsenek. Milyen mélyen van a víz? szédülök, ha belenézek. fel lehet hozni a felszínre. Gyerekkoromban a mama udvarában volt egy gémeskút. A talajvíz szintjétől függött, hogy mennyire magasan állt benne a víz. Néha félelmetesen mélyen volt. Volt azonban arra is példa, hogy eléret a kút káváját. No, akkor az nem volt félelmetes. Vagy mégis egy kicsit, mert mindig mondták, hogy a kút veszélyes. És féltem, hogy a korhadt deszka bedől, ha rátámaszkodom. Volt egy bádoghordó a kút mellett. Azt mindig telehúzták vízzel. S nyáron abban fürödtünk, az volt a strandunk. Néha nagyon hideg volt benne a víz. Meg lejjebb hidegebb volt, a felső rétegei melegebbek. Aztán volt egy kút még a régi háznál is. Egyszer majdnem beleszakadtam. Ott a kút mellett beomlott alattam a föld. nyilván a talaj legfelső rétege alól bemosta a földet a kútba az esővíz. Ez kerekes kút volt. A felnőttek is nagyon megijedtek akkor. Első osztályos lehettem. Tavasz volt, mert az őszibarackfát metszette egy Horváth Tibi nevű ember apámmal. S még mondták is, hogy milyen érdekes, hogy ott jött-ment a két százkilós pasi, aztán a kislány alatt omlik be a föld. Az ő ijedtségükre jobban emlékszem, mint a magaméra. szóval mit akarnak tőlem a kutak? A másik mamánál az ártézi kútra jártunk vízért. Az olyan városi kút volt. Azt hiszem, a gémeskút az igazi. Legalább is most ebben a kútmetaforában.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichowellness.blog.hu/api/trackback/id/tr751044428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása