HTML

Kényelmi zóna

Csak úgy, ami gondolkodás nélkül eszembe jut. Mert kíváncsi vagyok, hogy mit írnak le az ujjaim, maguktól. Csak nehogy nagyon meglepődjek.

Friss topikok

  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 19:21) Van elég kövér ember...
  • empszi: Most csak azért írok megjegyzést a saját írásomhoz, hogy itt oldalt ne azt a régi kommentet lássam... (2012.02.26. 07:13) 1. A gondolkodás nem káros az egészségre
  • Nebameg: "Nem egy profi sportoló napi 8-12 alkalommal is étkezik pont azért, hogy minél szálkásabb legyen. ... (2009.04.22. 08:15) Hányszor egy nap?

Linkblog

Leesett az első hó az idén.

Nem túl érdekes téma. De volt Mély, belső átlakulás is. Az érdekes volt. De megfájdult a fejem. A kialvatlanságtól. Talán azt kellene tisztáznom magamban, hogy a saját elvárásaimon kívül semmilyen elávárs miatt ne legyen lelkiismeretfurdalásom. De talán ez azért van, mert akkor ha valami nem úgy alakul mással, akkor a saját elvárásaimnak nem feletem meg?

De ezt valahogy tisztázni kéne. Tegnap F. okozott megint szomorű perceket. Persze tudom, hogy nem volt igaza, de talán mégis. talán az a baj, hogy az magammal szemben az elvárásom, hogy belőlem fakadjon az emberek jóérzése, boldogsága. Más dolog az, hogy nem csorbítom a jót mások körül és megint más, hogy nem tudom megteremeni az elvárásaik alapján.

Mennyire van joga valakinek elvárni a másiktól valamit. És ha elvárnak, és nem sikerült teljesíteni, akkor kell-e, hogy lelkiismeretfurdalásunk legyen. Ha van egy szerződés, amiben vállaltam valamit, és azt várják el, az rendben van. De hogy csak úgy legyen egy elvárás, ki tudja, milyen alapon, az durva. Miért várhat el egy ember csak úgy a másikól valamit? Mert az látszik azon a másikon, hogy neki jobban megy? De milyen áron. Lehet, hogy azért van odéb, mert amikor a mostani segítségkérő húzta az evezőt, akkor ő éppen napozott.

A tücsök és a hangya? Hát nem egészen. Mert az csak úgy igaz, ha a hangya kéri a tücsköt, hogy az zenéljen neki. Vagy ha nem is kéri, de kérsé nélkül élvezi a muzsikáját. De amikor nem kérek semmit tőle, csak szeretném az én dolgaimat intézni, akkor jön, hogy ő milyen szerencsétlen...

Lehet, hogy akár így is van. De nem tőlem. És akkor most én oldjam meg? Hogy van ez?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichowellness.blog.hu/api/trackback/id/tr531599023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása