HTML

Kényelmi zóna

Csak úgy, ami gondolkodás nélkül eszembe jut. Mert kíváncsi vagyok, hogy mit írnak le az ujjaim, maguktól. Csak nehogy nagyon meglepődjek.

Friss topikok

  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 19:21) Van elég kövér ember...
  • empszi: Most csak azért írok megjegyzést a saját írásomhoz, hogy itt oldalt ne azt a régi kommentet lássam... (2012.02.26. 07:13) 1. A gondolkodás nem káros az egészségre
  • Nebameg: "Nem egy profi sportoló napi 8-12 alkalommal is étkezik pont azért, hogy minél szálkásabb legyen. ... (2009.04.22. 08:15) Hányszor egy nap?

Linkblog

Ahogy itt ülök, felugrott a macska az ölembe. A lábát olyan kedvesen tette rám, mintha át akarna ölelni. Most itt fészkelődik, a karomra hajtja a fejét. Jó, tudom, van, aki utálja a macskát. Engem mindig lenyűgöznek a teremtmények. A legnagyszerűbb teremtmény az ember. Ő is képes létrehozni dolgokat. Bár a legtökéletesebb emberi produktum is messze elmarad a teremtmények csodája mögött. De nem baj. A lényeg, hogy örömet okoz, hogy vannak.

Reggel, ahogy a rádiót hallgattam a munkán kezdtem gondolkodni. Azon, hogy mekkora csapda, az a törekvés, hogy éljünk egyre kényelmesebben. Hogy legyen egyre könnyebb. Persze, itt megint múlnak dolgok a szavakon. De akárhogy is, az élet célja nem a kényelem, hanem a boldogság. És a boldogsághoz nem a kényelemen át vezet az út.

Igaz, a boldogság esetében is a szó értelmezésével érdemes kezdeni. Mert enélkül megint csak a sötétben vagdalkozunk. Maradjunk a flow-nál. Csikszentmihályi nem vádolható azzal, hogy a keresztény  tanokból indulna ki. Nem is törekszik rá, hogy közelítsen hozzájuk, de a mondandója végére közelebb van hozzájuk, mint hinnénk. Hogy is ne. Ugyanarról a világról beszélünk. Nem lehet végtelen számú következtetésre jutni.

A munkáról jutott eszembe mindez. Az én fiatal koromban elterjedt poén volt a szó szláv jelentésével előjönni. Munka=kín. No, ez is megérne egy gondolatsort. A szavak ereje. Meg életalakító mivoltuk. Mekkora csapda, milyen örvény rejlik az ilyen poénokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichowellness.blog.hu/api/trackback/id/tr854219035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.