HTML

Kényelmi zóna

Csak úgy, ami gondolkodás nélkül eszembe jut. Mert kíváncsi vagyok, hogy mit írnak le az ujjaim, maguktól. Csak nehogy nagyon meglepődjek.

Friss topikok

  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 19:21) Van elég kövér ember...
  • empszi: Most csak azért írok megjegyzést a saját írásomhoz, hogy itt oldalt ne azt a régi kommentet lássam... (2012.02.26. 07:13) 1. A gondolkodás nem káros az egészségre
  • Nebameg: "Nem egy profi sportoló napi 8-12 alkalommal is étkezik pont azért, hogy minél szálkásabb legyen. ... (2009.04.22. 08:15) Hányszor egy nap?

Linkblog

Már zsenge gyermekkorom óta "demokráciában" éltem. Minden "demokratikus" volt, népi demokratikus. Mi lenne, ha egyszer - csak a kísérlet kedvéért - nem demokratikus lenne valami, hanem felelősségteljes, az emberi méltóságot, a teremtett világ rendjét és a következményeket számba vevő. No, mi lenne akkor? Ez a "demokrácia" dolog nekem már az idegeimre megy. Mintha a között lehetne választani, hogy vagy embertelen diktátorok uralkodnak rajtunk vagy ez a híg fos. Persze most kicsillagozhattam volna a szó, de minek. És igenis fogok csúnya szavakat használni, ha csúnya dolgokról beszélek. Mert a szar díszdobozban is csak szar marad, meg akkor is, ha feces-nek nevezem. Mert addig nagyon szép ez a demokrácia dolgok, amíg arról szól, hogy szépen, igazságosan a REND, a TEREMTETT VILÁG rendje szerint élünk. Amíg figyelembe vesszük a természet törvényeit, melyek a világ működéséről szólnak, legyen az kémiai, fizikai, biológia vagy pszichés működés, de természetesen az össze több emberi agyalámnytól függetlenül is létező működési rend.

Mekkora szemfényvesztés már az, hogy csak aközött választhatsz, amit magukat mit tudom én minek definiáló megmondóemberek az egyedül üdvözítő megoldásnak hörögnek (melyből azért több nem tudható meg, csak annyi, hogy jó csak az lehet, amit ők jónak hirdetnek) valamit a szintén hasonlóan zavaros más kárára élni akarók ordítozása között. Mintha nem lenne jó megoldás. Hát, ha az ember maga akar isten lenni, akkor tényleg elég ciki, gáz és hasonló a helyzet. De mi lenne akkor, ha minden az lehetne, ami. Mondjuk Isten isten, az ember ember. Ha az olyan minta... szójás pulykakarajsonka helyett lehetne valódi szója,valódi  pulykahús és valódi sonka .

És lehetne, de az ordítóegerek csapata, a saját dugájukba dőlt szerencsétlenek nagy intenzitással cipelik a hátukon ezt a romhalmazt. Egérkéim! Mi lenne, ha letennétek. Mi lenne, ha az egerek lennének az egerek, a hangyák a hangyák, és az emberek végre emberként viselkednének. Ennek az is tartozéka, hogy gondolkodunk. Megvizsgáljuk a következményeket. Az, hogy a rendelkezésünkre állókból felelősen építjük a saját életünket. Hogy fizikai és szellemi energiáinkkal hozzájárulunk a saját és közös jóllétünkhöz, mondjuk ahelyett, hogy a képernyők előtt csorgatnánk a nyálunkat a sörünket, majd a vigarát bevéve (mert enélkül ugye már nem megy) még egyebünket is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichowellness.blog.hu/api/trackback/id/tr34325070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása